INZERCE
Zdroj: Pexels
Ratatouille - pravý, francouzský recept z voňavé zeleniny
Vynikající recept z voňavé zeleniny, to je tradiční francouzská zeleninová směs s názvem ratatouille. Je vhodný pro vegetariány, ale může se podávat i jako příloha k masu nebo rybě.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 2 stroužky česneku
- 1 lilek
- 2 a papriky jedna červená jedna zelená
- 2 rajčata
- 4 Lžíce olivového oleje
- 1 Lžíce provensálských bylinek
- a sůl pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
Cibuli nakrájejte na kostky a česnek na plátky. Baklažán krájejte na kostky a papriky na plátky. Rajčata oloupejte, odstraňte z nich semena a nakrájejte na kostky. Na pánvi rozpalte olivový olej a orestujte cibuli a česnek dozlatova. Přidejte baklažán, papriky a rajčata a duste pod pokličkou asi 20 minut, až zelenina změkne. Přidejte provensálské bylinky a osolte a opepřete podle chuti.