Zdroj: angorius from Getty Images
Pstruh po mlynářsku
Pstruh po mlynářsku je jeden z mých nejoblíbenějších rybích pokrmů. Je to velice jednoduchý a rychlý recept, kde vynikne prvotřídní chuť čerstvé ryby ve spojení s lehce křupavou obalovkou. Tento recept jsem připravovala několikrát a vždy byl velkým úspěchem.
Ingredience
- 4 ks celé pstruhy
- 100 g mouky
- 100 ml mléka
- 2 ks vejce
- 100 ml rostlinného oleje
- Citronové šťávy na dochucení
- sůl a pepř dle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Pstruhy očistíme, vykucháme a důkladně osolíme zvnitř i zvenčí. Nevadí, pokud je ryba pořádně osolená, dostatečná sůl podtrhne její chuť. Pokud jsou pstruzi velicí, můžete je pro lepší propečení naříznout podél hřbetu.
Mouku smícháme s mlékem a vejci do hladkého těsta. Pokud je těsto příliš husté, přidejte trochu mléka. Pokud je naopak příliš řídké, přidejte mouku.
Připravené pstruhy obalíme v těstíčku a ihned je dáme smažit do rozpáleného oleje. Je důležité smažit rybu na středním ohni, aby se těsto nespálilo.
Pstruhy smažíme z obou stran dozlatova. Po opečení je můžeme ještě pokapat citronovou šťávou, která dodá pokrmu svěží nádech.