INZERCE

Zdroj: angorius from Getty Images

Pstruh po mlynářsku

Pstruh po mlynářsku je jeden z mých nejoblíbenějších rybích pokrmů. Je to velice jednoduchý a rychlý recept, kde vynikne prvotřídní chuť čerstvé ryby ve spojení s lehce křupavou obalovkou. Tento recept jsem připravovala několikrát a vždy byl velkým úspěchem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 ks celé pstruhy Přidáno do
  • 100 g mouky Přidáno do
  • 100 ml mléka Přidáno do
  • 2 ks vejce Přidáno do
  • 100 ml rostlinného oleje Přidáno do
  • Citronové šťávy na dochucení Přidáno do
  • sůl a pepř dle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

35 min.
1. Krok

Pstruhy očistíme, vykucháme a důkladně osolíme zvnitř i zvenčí. Nevadí, pokud je ryba pořádně osolená, dostatečná sůl podtrhne její chuť. Pokud jsou pstruzi velicí, můžete je pro lepší propečení naříznout podél hřbetu.

2. Krok

Mouku smícháme s mlékem a vejci do hladkého těsta. Pokud je těsto příliš husté, přidejte trochu mléka. Pokud je naopak příliš řídké, přidejte mouku.

3. Krok

Připravené pstruhy obalíme v těstíčku a ihned je dáme smažit do rozpáleného oleje. Je důležité smažit rybu na středním ohni, aby se těsto nespálilo.

4. Krok

Pstruhy smažíme z obou stran dozlatova. Po opečení je můžeme ještě pokapat citronovou šťávou, která dodá pokrmu svěží nádech.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty