INZERCE

Zdroj: Einladung_zum_Essen via Pixabay

Příprava hruškového čatní

Hruškové čatní je v mé podzimní kuchyni opravdovým vrcholem. Na konci sezóny hrušek jsem vyzkoušela čatní a naprosto mě okouzlila jeho sladkokyselá chuť, která se skvěle hodí k sýrům a chlebu. Od té doby ho dělám každý rok a už se bez něj neobejdu!

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 1 kg Zralé hrušky Přidáno do
  • 2 Cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 100 g cukr Přidáno do
  • 100 ml Bílý vinný ocet Přidáno do
  • 1 Čajová lžička sůl Přidáno do
  • 2 Čajová lžička kari Přidáno do
  • 1 Čajová lžička skořice Přidáno do
  • 12 Čajová lžička Hřebíček Přidáno do
  • 100 g rozinky Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Recept na hruškové čatní nejprve oloupejte hrušky, cibuli a stroužky česneku a nakrájejte je na malé kostičky. Doporučuji, abyste hrušky nekrájeli příliš na malé kousky, protože by se při vaření rozpadly.

2. Krok

Pak ve velkém hrnci na mírném ohni zkaramelizujte cukr. Jakmile získá zlatavě hnědou barvu, můžete ho ochutit bílým vinným octem.

3. Krok

Poté přidejte hrušky, cibuli a česnek. Dobře promíchejte a nechte trochu povařit.

4. Krok

Mezitím v malé misce smíchejte sůl, kari, skořici a hřebíček. Pak směs koření přidejte k hruškám a dobře promíchejte.

5. Krok

Nakonec přidejte sultánky a vařte na mírném ohni asi 30 až 45 minut. Pravidelně míchejte, aby se nic nepřipálilo. Čatní by mělo mít hustou konzistenci.

6. Krok

Ještě horké hruškové čatní pak naplňte do sterilizovaných sklenic a dobře uzavřete.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty