INZERCE

Zdroj: Banepx from Getty Images

Polévka z kapra

Polevka z kapra je klasickým pokrmem české kuchyně. Hluboká chuť kapra, s nádechem koření a zeleniny, z ní dělá zcela nezapomenutelné jídlo.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kus kapr Přidáno do
  • 1 kus cibule Přidáno do
  • 1 kus mrkev Přidáno do
  • 1 kus Petržel Přidáno do
  • 14 celeru Přidáno do
  • 1 kl mleté červené papriky Přidáno do
  • 3 kus Nových brambor Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • pár bobkových listů Přidáno do
  • Hřebíček Přidáno do
  • bylinky (petrželka, kopřiva) Přidáno do
  • 1 Lžíce masla Přidáno do
  • hladká mouka Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Nejprve očistíme krapa a ve vodě ho povaříme spolu se zeleninou (mrkev, petržel, celer) a kořením (bobkový list, hřebíček).

2. Krok

Po uvaření kapra ho vyjmeme, očistíme od kostí a kůže a maso přidáme zpět do vývaru. 3. Přidáme oloupané a na kusy nakrájené brambory a vaříme doměkka.

3. Krok

Mezitím si připravíme jíšku na zahuštění polevky. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme drcený česnek a zaprášíme moukou. Tuto jíšku postupně vmícháváme do vývaru a opatrně, aby polevka neslehačtila, promícháváme.

4. Krok

Před podáváním polevku dochutíme solí a pepřem, mletou paprikou, přidáme na jemno nasekané bylinky a necháme povařit ještě asi minutu. Můžeme podávat s pečivem nebo samostatně.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty