Zdroj: Banepx from Getty Images
Polévka z kapra
Polevka z kapra je klasickým pokrmem české kuchyně. Hluboká chuť kapra, s nádechem koření a zeleniny, z ní dělá zcela nezapomenutelné jídlo.
Ingredience
- 1 kus kapr
- 1 kus cibule
- 1 kus mrkev
- 1 kus Petržel
- 1⁄4 celeru
- 1 kl mleté červené papriky
- 3 kus Nových brambor
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- pár bobkových listů
- Hřebíček
- bylinky (petrželka, kopřiva)
- 1 Lžíce masla
- hladká mouka
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve očistíme krapa a ve vodě ho povaříme spolu se zeleninou (mrkev, petržel, celer) a kořením (bobkový list, hřebíček).
Po uvaření kapra ho vyjmeme, očistíme od kostí a kůže a maso přidáme zpět do vývaru. 3. Přidáme oloupané a na kusy nakrájené brambory a vaříme doměkka.
Mezitím si připravíme jíšku na zahuštění polevky. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme drcený česnek a zaprášíme moukou. Tuto jíšku postupně vmícháváme do vývaru a opatrně, aby polevka neslehačtila, promícháváme.
Před podáváním polevku dochutíme solí a pepřem, mletou paprikou, přidáme na jemno nasekané bylinky a necháme povařit ještě asi minutu. Můžeme podávat s pečivem nebo samostatně.