INZERCE

Passata - domácí rajčatové pyré

Pravý středomořský způsob zpracování rajčat a uchování jejich chuti a sladkosti v podobě marakujových rajčat, lze je použít na polévkovou omáčku a nemusíte je kupovat v obchodě, domácí je vždy lepší :)

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 1 strouček česnek Přidáno do
  • 1 řapíky celeru Přidáno do
  • 1 pl olivový olej Přidáno do
  • 1 ks bobkový list Přidáno do
  • 1 kg rajče Přidáno do
  • 12 čajová lžička moučkový cukr Přidáno do
  • čerstvý tymián Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • mletý černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte nadrobno. Celer nakrájejte na plátky. Ve velké pánvi rozehřejte olej, pouze na středním plameni, aby se nepřipálil. Do oleje nejprve přidejte cibuli, česnek, celer, tymián a bobkový list. A krátce, maximálně 5 minut, smažte do měkka.

2. Krok

Mezitím připravte rajčata tak, že je nakrájíte na kostičky a přidáte na pánev k ostatním ingrediencím. Postupně je osolte, přidejte čerstvě mletý pepř a cukr. Přikryjte a vařte 5 minut na prudkém ohni.

3. Krok

Poté je odkryjte a nechte 30 minut vařit odkryté, dokud rajčata nezměknou. Poté rajčatovou směs přeceďte přes jemné síto. Při cezení si pomáhejte naběračkou, aby se do rajčat dostala všechna šťáva :).

4. Krok

Nechte vychladnout, nalijte do sklenic a uložte do chladničky. Passatu lze použít v nesčetných receptech nebo jen jako omáčku na těstoviny.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty