Ovesná kaše na slano
Slaná ovesná kaše je výborná nejen na sladko, ale i na slano! Tento recept na slanou ovesnou kaši je skvělým způsobem, jak začít den zdravě a chutně. Můžete ji připravit k snídani nebo i jako rychlý a lehký oběd.
Ingredience
- 100 gramy ovesných vloček
- 500 ml vody
- špetka soli
- 2 Lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 malé cibule
- vejce
- sůl a pepř podle chuti
- Bylinky
Nejnovější letáky
Postup
Ovesné vločky vložíme do hrnce, přidáme vodu a špetku soli. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni zhruba 15 minut, do změknutí. Občas promíchejme.
Zatímco se vločky vaří, na pánvi na olivovém oleji osmahneme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
Když je kaše hotová, přidáme smaženou cibuli s česnekem.
Na pánvi osmažíme i vejce na slaném másle podle své oblíbené konzistence.
Hotovou kaši rozdělíme do mís, přidáme bylinky podle chuti, osmažená vejce a dochutíme solí a pepřem.
Slaná kaše z ovesných vloček se může podávat ihned. Dobrou chuť!