Zdroj: Pixabay: Hans
Nejlepší krevetová polévka Low Country Boil
Podstatou tohoto pokrmu jsou jednoduché ingredience a chutě připomínající moře. Je to tradičně společné jídlo pod širým nebem, které se má konzumovat u piknikového stolu s přáteli a rodinou, naprosto nasáklé chutí, slané mořem a prosící o studený nápoj poblíž.
Ingredience
- 5 litrů vody
- 1 láhev Piva (nepovinné)
- 2 pack Koření na vaření krabů
- 2 lžíce Pálivé omáčky
- 4 bobkové listy
- 2 Citrony, rozpůlené
- 2 libry Nových brambor
- 2 Velká cibule, rozčtvrcená
- 2 libry Uzená klobása nakrájená na dvoucentimetrové kousky.
- 8 uši Kukuřice, příčně rozpůlené
- 4 libry Velké čerstvé krevety bez slupky
- Koření Old Bay (nepovinné)
Nejnovější letáky
Postup
Vezměte si velký hrnec a smíchejte vodu, pivo (pokud chcete mírnou sladovou příchuť, přidejte pivo, pokud ne, zůstaňte u vody), koření na vaření krabů, pálivou omáčku, bobkové listy a citrony. Nezapomeňte, že pikantnost pochází z pálivé omáčky a koření na vaření krabů, takže ji upravte podle svých preferencí.
Směs vody přiveďte na prudkém ohni k varu. Uvaření aromatického vývaru je zásadní; právě ten dodá bramborám a kukuřici nezapomenutelnou chuť.
Přidejte brambory, hrnec přikryjte a vařte asi 10 minut. Nezapomeňte, že brambory se nesmí rozvařit.
Přidejte cibuli a klobásu a nechte je vařit dalších 10 minut nebo dokud brambory nezměknou. Cibuli do hrnce jen tak nevhazujte, ale pomalu ji ponořte, aby se zachovaly její vrstvy, které se jinak mohou ve vroucím vývaru oddělit.
Do této směsi přidejte kukuřici a vařte dalších 5 minut.
Přidejte krevety. Vařte, dokud nezrůžoví, obvykle do 3 až 5 minut. Dejte si pozor, abyste krevety nepřevařili, protože se mohou rychle změnit ze šťavnatých na gumové.
Vařené maso slijte. Posypte ho trochou koření Old Bay, což není povinné, ale dodá mu to další vrstvu chuti.
Tento pokrm podávejte horký a dušený, spolu s rozpuštěným máslem, několika plátky citronu a spoustou ubrousků.