INZERCE
Zdroj: Pixabay
Nejlepší bramborovo-hráškové pyré
Toto lahodné pyré je skvělým doplňkem k mnoha pokrmům. Brambory a hrášek se spojují do jedinečné chuti, která se skvěle hodí k masu, rybám, ale i zeleninovým pokrmům.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g brambor,
- 2 Lžíce másla,
- 200 g mraženého hrášku,
- 80 ml mléka,
- Sůl a pepř podle chuti.
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme vařit do osolené vody po dobu 10-15 minut, nebo dokud nejsou měkké.
2. Krok
Hrášek přidáme k bramborám v posledních pěti minutách vaření.
3. Krok
Voda se scedí, ale několik lžic si necháme stranou.
4. Krok
Do hrnce se bramborami a hráškem přidáme máslo a mléko a dobře promixujeme tyčovým mixérem. Použijeme-li na mixování klasický mixér, je třeba brambory s hráškem předem trochu rozmačkat obyčejnou lžící,
5. Krok
Pokud je pyré moc husté, je možné ho zředit vodou, kterou jsme si nechali stranou.
6. Krok
Dochutíme solí a pepřem podle chuti.