Zdroj: Canva
Nadýchané bramboráky
Bramborové placky jsou klasickým pokrmem, na kterém si pochutnávají již celé generace. Tento snadno použitelný recept vytvoří z bramborových lupínků, vajec a jednoduchého koření nadýchané, zlatavé bramboráky, které potěší vaše chuťové pohárky!
Ingredience
- 4 středně velké brambory
- 1 středně velká cibule
- 1 vejce
- 2 Lžíce mouky
- pepř
Nejnovější letáky
Postup
Brambory nastrouhejte a nechte je pár minut odkapat.
Cibuli nakrájejte na jemné kostičky.
Vejce rozšlehejte a smíchejte s nastrouhanými brambory, cibulí, moukou, solí a pepřem.
Roztavte tuk v pánvi a lžící nabírejte těsto a vkládejte jej do roztaveného tuku.
Smažte bramboráky z obou stran pěkně dozlatova.
Hotové bramboráky osolte a opepřete.
Podávejte horké s kečupem nebo tatarkou.
Bramboráky jsou vynikajícím pokrmem, který má široké spektrum využití. Tyto jednoduché placky se snadno připravují a jsou vždy hitem na stole. Pro výrobu bramboráků nepotřebujete žádné speciální suroviny, takže je můžete připravovat kdykoliv budete chtít. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a udělejte si radost!