Zdroj: Canva
Nadýchaná focaccia
Itálská domácí focaccia je skvělou chuťovkou nejen na oběd či večeři. Připravte si doma kousek Itálie a udělejte radost rodině.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 10 g suchého droždí
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky cukru
- 2 Lžíce olivového oleje
- 300 ml teplé vody
- čerstvé bylinky
- hrubá sůl
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve do mísy prosijeme mouku a přidáme cukr, sůl a droždí.
Poté pořádně promícháme.
Přidáme olivový olej a postupně přiléváme teplou vodu, přitom hněteme těsto asi 10 minut, dokud není hladké a elastické.
Těsto necháme vykynout v teplé místnosti pod utěrkou nebo do mísy s poklicí alespoň hodinu, dokud zdvojnásobí svůj objem.
Troubu předehřejeme na cca 220 °C.
Plech vymažeme olejem.
Těsto rozválíme na plech a rukama vytvarujeme klasický tvar focaccie - plochou prstů do něj vytlačíme jamky.
Na povrch focaccie navrstvíme bylinky a posypeme hrubou solí.
Pečeme asi 20 minut, dokud focaccia krásně nezezlátne.
Po upečení focaccii můžeme ještě pokapat olivovým olejem.
Hotovou focaccii necháme chvilku vychladnout a poté ji podáváme jako přílohu k hlavním jídlům nebo jako samostatné jídlo. Nejlepší focaccia recept je na světě!
Ať vám chutná.