INZERCE

Zdroj: Canva

Nadýchaná focaccia

Itálská domácí focaccia je skvělou chuťovkou nejen na oběd či večeři. Připravte si doma kousek Itálie a udělejte radost rodině.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 10 g suchého droždí Přidáno do
  • 2 lžičky soli Přidáno do
  • 2 lžičky cukru Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 300 ml teplé vody Přidáno do
  • čerstvé bylinky Přidáno do
  • hrubá sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

35 min.
1. Krok

Nejprve do mísy prosijeme mouku a přidáme cukr, sůl a droždí.

2. Krok

Poté pořádně promícháme.

3. Krok

Přidáme olivový olej a postupně přiléváme teplou vodu, přitom hněteme těsto asi 10 minut, dokud není hladké a elastické.

4. Krok

Těsto necháme vykynout v teplé místnosti pod utěrkou nebo do mísy s poklicí alespoň hodinu, dokud zdvojnásobí svůj objem.

5. Krok

Troubu předehřejeme na cca 220 °C.

6. Krok

Plech vymažeme olejem.

7. Krok

Těsto rozválíme na plech a rukama vytvarujeme klasický tvar focaccie - plochou prstů do něj vytlačíme jamky.

8. Krok

Na povrch focaccie navrstvíme bylinky a posypeme hrubou solí.

9. Krok

Pečeme asi 20 minut, dokud focaccia krásně nezezlátne.

10. Krok

Po upečení focaccii můžeme ještě pokapat olivovým olejem.

11. Krok

Hotovou focaccii necháme chvilku vychladnout a poté ji podáváme jako přílohu k hlavním jídlům nebo jako samostatné jídlo. Nejlepší focaccia recept je na světě!

12. Krok

Ať vám chutná.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty