Mrkvová pomazánka
Mrkvová pomazánka je zdravá, chutná a snadno připravitelná alternativa k tradičním pomazánkám.
Ingredience
- 4 střední mrkve
- 1 stroužek česneku
- 200 g tvarohu nebo bílého jogurtu řecký nebo podobný typ
- 2 Lžíce majonézy volitelně
- 1 malé cibule nebo jarní cibulka
- 2 Lžíce olivového oleje
- sůl pepř podle chuti
- Čerstvá petrželka nebo kopr volitelně
Nejnovější letáky
Postup
Mrkve očistěte, nastrouhejte na jemném struhadle a nechte okapat přebytečnou šťávu.
Cibuli nebo jarní cibulku nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a prolisujte nebo nakrájejte na co nejmenší kousky.
V míse smíchejte tvaroh nebo bílý jogurt, majonézu (pokud používáte), olivový olej, nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
Přidejte nastrouhanou mrkev do směsi a promíchejte, dokud nebudou všechny ingredience důkladně spojeny.
Dochutíme solí a pepřem podle chuti. Přidejte nasekanou petrželku nebo kopřivu, pokud máte rádi bylinky.
Nechte pomazánku odpočinout v lednici asi 30 minut, aby se chutě propojily.
Podávejte mrkvovou pomazánku s čerstvým pečivem, krekry nebo zeleninovými tyčinkami.
Tato mrkvová pomazánka je výborná pro snídaně, svačiny nebo lehké večeře. Uchovávejte ji v chladničce a spotřebujte do 3 dnů.