INZERCE
Lívance s jahodami
Načechrané kynuté lívance jsou nejen pro děti výbornou snídaní nebo svačinou.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 600 g hladké mouky
- 900 ml teplého mléka
- 1⁄2 Kostky čerstvého droždí g
- 2 Lžíce medu
- 2 vejce špetka soli
- špetku můžete přidat muškátového oříšku a špetku skořice
- 200 g mascarpone
- 250 g čerstvé jahody
- 50 ml javorový sirup
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Nejprve si připravte kvásek z droždí, lžíce medu, lžíce mouky a trošky teplého mléka asi 35°C.
2. Krok
Kvásek nechte 15 minut kynout na teplém místě pod utěrkou.
3. Krok
Připravte si velkou mísu. Do mísy nasypte prosátou mouku, cukr, špetku soli, vejce, vykynutý kvásek a teplé mléko. Těsto dobře promíchejte a nechejte ho kynout 40 minut pod utěrkou.
4. Krok
Lívanečník vymažte máslem a z vykynutého těsta smažte na másle lívance dozlatova.
5. Krok
Vychladlé lívance můžete potřít jahodovou marmeládou a podávat s jahodami. Místo marmelády si můžete také připravit jednoduchou sladkou jahodovou pěnu.
6. Krok
Ja na dekoraci použil čerstvé jahody, vyšlehané mascarpone a javorový sirup