INZERCE
Lívance s jahodami

Lívance s jahodami

Načechrané kynuté lívance jsou nejen pro děti výbornou snídaní nebo svačinou.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 600 g hladké mouky Přidáno do
  • 900 ml teplého mléka Přidáno do
  • 12 Kostky čerstvého droždí g Přidáno do
  • 2 Lžíce medu Přidáno do
  • 2 vejce špetka soli Přidáno do
  • špetku můžete přidat muškátového oříšku a špetku skořice Přidáno do
  • 200 g mascarpone Přidáno do
  • 250 g čerstvé jahody Přidáno do
  • 50 ml javorový sirup Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Nejprve si připravte kvásek z droždí, lžíce medu, lžíce mouky a trošky teplého mléka asi 35°C.

2. Krok

Kvásek nechte 15 minut kynout na teplém místě pod utěrkou.

3. Krok

Připravte si velkou mísu. Do mísy nasypte prosátou mouku, cukr, špetku soli, vejce, vykynutý kvásek a teplé mléko. Těsto dobře promíchejte a nechejte ho kynout 40 minut pod utěrkou.

4. Krok

Lívanečník vymažte máslem a z vykynutého těsta smažte na másle lívance dozlatova.

5. Krok

Vychladlé lívance můžete potřít jahodovou marmeládou a podávat s jahodami. Místo marmelády si můžete také připravit jednoduchou sladkou jahodovou pěnu.

Lívance s jahodami - krok přípravy 1
6. Krok

Ja na dekoraci použil čerstvé jahody, vyšlehané mascarpone a javorový sirup

Lívance s jahodami - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty