INZERCE
Lilková pomazánka
Tahle vegetarianská lilková směs sa dá využit na spoustu možnosti.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g lilek
- 5 g Tymián
- 15 ml olivový olej
- 5 Rozmarýn
- 30 g česnek
- 25 g šalotka
- 15 g Dijonská hořčice
- 25 g ljutenice
- 10 g kapary
- tabasco
- 50 ml sójová omáčka
- 25 ml Worcestrová omáčka
- 10 g Pažitka
- Sůl sůl a pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
1. Lilek potřete olivovým olejem, propíchejte vidličkou a přidejte bylinky
2. Krok
2. Předehřejte troubu na 180°C a vložte potřený, propíchaný lilek s bylinkami
3. Krok
3. Pečte minimálně 40 minut
4. Krok
4. Poté oloupejte od tmavé slupky a vyndejte upečenou dužinu zvlášť do misky.
5. Krok
5. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a vložte na něj upečenou dužinu lilku.
6. Krok
6. Přidejte nakrájenou šalotku spolu s nasekaným česnekem
7. Krok
7. Osolte a dochuťte kořením, směsí omáček a kapar
8. Krok
8. Za neustálého pečení a míchaní vyrestujte všechnu vodu aby vám vznikla jaká si směs která se dá lehce roztírat.
9. Krok
9. Nechte vychladnout dochuťte soli, čerstvým pepřem a nasekanými bylinkami
10. Krok
10. Podávejte na opečené bagetě, nebo chlebu