INZERCE
Lilková pomazánka

Lilková pomazánka

Tahle vegetarianská lilková směs sa dá využit na spoustu možnosti.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g lilek Přidáno do
  • 5 g Tymián Přidáno do
  • 15 ml olivový olej Přidáno do
  • 5 Rozmarýn Přidáno do
  • 30 g česnek Přidáno do
  • 25 g šalotka Přidáno do
  • 15 g Dijonská hořčice Přidáno do
  • 25 g ljutenice Přidáno do
  • 10 g kapary Přidáno do
  • tabasco Přidáno do
  • 50 ml sójová omáčka Přidáno do
  • 25 ml Worcestrová omáčka Přidáno do
  • 10 g Pažitka Přidáno do
  • Sůl sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

1. Lilek potřete olivovým olejem, propíchejte vidličkou a přidejte bylinky

2. Krok

2. Předehřejte troubu na 180°C a vložte potřený, propíchaný lilek s bylinkami

3. Krok

3. Pečte minimálně 40 minut

4. Krok

4. Poté oloupejte od tmavé slupky a vyndejte upečenou dužinu zvlášť do misky.

5. Krok

5. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a vložte na něj upečenou dužinu lilku.

6. Krok

6. Přidejte nakrájenou šalotku spolu s nasekaným česnekem

7. Krok

7. Osolte a dochuťte kořením, směsí omáček a kapar

8. Krok

8. Za neustálého pečení a míchaní vyrestujte všechnu vodu aby vám vznikla jaká si směs která se dá lehce roztírat.

9. Krok

9. Nechte vychladnout dochuťte soli, čerstvým pepřem a nasekanými bylinkami

10. Krok

10. Podávejte na opečené bagetě, nebo chlebu

Lilková pomazánka - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty