Květáková rýže
Dietní alternativa rýže - květáková rýže. Vhodná k masitým i bezmasým pokrmům. Podívejte se na 4 způsoby její přípravy.
Ingredience
- 1 ks květák
- olej
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
Postup
Rozdělíme květák na růžičky.
Zdroj: Youtube
Nastrouháme ho na struhadle.
Zdroj: Youtube
Nebo ho smícháme v mixéru.
Zdroj: Youtube
Karfiolovou rýži můžeme připravit 4 způsoby - v mikrovlnné troubě, dusením v troubě, pečením na plechu nebo na sporáku. V mikrovlnce se připravuje 3 minuty. Stačí ho vložit do nádoby, která může jít do mikrovlnky - bez vody.
Zdroj: Youtube
Dušením v troubě se připravuje 20 minut na 200°C a to tak, že nastrouhaný květák přelozíme do zapékací misky a zakryjeme alobalom.
Zdroj: Youtube
Karfiolovou rýži můžeme také upéct v troubě na plechu tak, že ji pokapeme olejem a pečeme na 200°C přibližně 15 minut.
Zdroj: Youtube
Poslední způsob, jak můžeme připravit květákovou rýži, je na pánvi na sporáku. Květák restujeme přibližně 4 minuty na troše oleje.
Zdroj: Youtube
U všech metod přípravy květáku můžeme osolit a opepřit podle chuti.