INZERCE

Zdroj: Pixabay

Dokonalá boloňská omáčka jako z Itálie

Tento skvělý recept na boloňskou omáčku musíte zkusit. Není složitý, ale je to opravdová klasika plná chuti. Určitě se nevyplatí šetřit na ingrediencích. Je to typická omáčka pro Itálii a je ideální k těstovinám (špagety) nebo jako příloha k masu.

INZERCE
Co si dát v neděli k obědu? 15+ fantastických receptů na nedělní oběd

Recept najdete v tomto článku

Co si dát v neděli k obědu? 15+ fantastických receptů na nedělní oběd

Ingredience

porce
6
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce oleje Přidáno do
  • 500 g hovězího masa Přidáno do
  • 1 Lžíce mouky Přidáno do
  • 1 Lžíce rajčatové pasty Přidáno do
  • 2 dcl červené víno Přidáno do
  • 1 Lžíce krystalový cukr Přidáno do
  • 1 Lžíce octa Přidáno do
  • 12 lžičky soli Přidáno do
  • 14 lžičky černého pepře Přidáno do
  • 12 lžičky sušeného tymiánu Přidáno do
  • 12 lžičky sušené bazalky Přidáno do
  • 3 dcl vývaru nebo vody Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Na pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli a česnek do zlatova. Přidejte hovězí maso a orestujte dozlatova. Přidejte mouku a rajčatovou pastu a důkladně promíchejte. Přidejte víno, cukr, ocet, sůl, pepř, tymián a bazalku. Přidejte vývar nebo vodu a přiveďte k varu.

2. Krok

Snižte teplotu a nechte omáčku vařit na mírném plameni po dobu 2 hodin, nebo dokud není maso měkké. Omáčku přeceďte přes plátýnko nebo síto a podávejte horkou s těstovinami nebo jako přílohu k masu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

114 recepty

Masové pokrmy

1270 recepty

Oběd

2562 recepty

Smažené

472 recepty

Levná jídla

625 recepty

Cuketa

88 recepty

Dezert

1776 recepty

Pomazánky

168 recepty

Borůvky

53 recepty