INZERCE
Husa svatomartinská recept

Husa svatomartinská recept

Oslavte svátek sv. Martina tradiční svatomartinskou husou s modrým zelím

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 kg husa Přidáno do
  • 5 jablek Přidáno do
  • 3 cibule Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • Tymián Přidáno do
  • 5 g Celý kmín Přidáno do
  • 1 ks Badyán Přidáno do
  • list bobkový Přidáno do
  • 15 g Med Přidáno do
  • Červená víno na podlití husy Přidáno do
INZERCE

Postup

600 min.
1. Krok

1

2. Krok

Husu očištěnou od peří a vnitřností si nejdříve pěkně nasolíme a opepříme. Poté naplníme směsí nakrájených jablek a cibule. Přidáme celý kmín, čerstvý tymián, bobkový list a badyán, toho nám ale stačí jen 1 ks (je hodně aromatický, kdo chce, vynechá ho). Takto nasolenou a okořeněnou husu necháme alespoň 12 hodin odležet. Je to důležité, aby dostala vlhkost z kůže a aby byla kůže pěkně vypečená do křupava a chutná.

Husa svatomartinská recept - krok přípravy 1
3. Krok

2

4. Krok

Před pečením husu malinko podlijeme vínem a obložíme zbytkem směsi z jablek a cibule s kořením, kterou jsme husu naplnili. Zakryjeme alobalem, aby se husa zbytečně nevysušovala. Husu pečeme v předehřáté troubě na 115 °C. Je dobré si to naplánovat přes noc, budeme ji vcelku péct skoro 9 hodin, tedy nejlépe tak, aby nám čas vyšel s rezervou přesně na oběd. Takže nastavit troubu na samospoušť a v klidu můžeme jít spát.

Husa svatomartinská recept - krok přípravy 1
5. Krok

3

6. Krok

Ráno husu podléváme výpekem, který se nám během pečení vytvořil. Poslední dvě hodiny husu pečeme odkrytou, aby kůrka dostala zlatou barvu. Z jedné naběračky výpeku smíchané s medem, tymiánem a solí si vytvoříme omáčku, kterou husu potíráme a vmasírováváme tak, aby kůrka byla křupavá a upečená dozlatova. Cca půl hodiny před koncem pečení zvýšíme teplotu na 160 °C a pak už jen hlídáme, aby kůrka získala perfektní barvu.

Husa svatomartinská recept - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty