Zdroj: Nadya_Grunau from Pixabay
Křupavé palačinky
Tento recept často používám během rodinných víkendů. Moje děti tyto palačinky milují pro jejich křupavost a lahodnost. Jsou ideální k snídani nebo odpolednímu čaji.
Ingredience
- 2 pohár Pšeničná mouka
- 3 Vejce
- 2 pohár mléka
- 2 lžíce Máslo
- špetka soli
- Fritovací olej
- Fritovací olej
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve v míse smíchejte mouku, vejce, mléko a špetku soli. Takto připravené suroviny promíchám v hladké těsto. Důležité je ingredience dobře promíchat, aby se nevytvořily hrudky. Když je konzistence těsta dokonalá, přidám 2 lžíce másla.
Poté na pánvi rozehřeji trochu oleje. Zde je dobré si uvědomit, že čím více oleje přidáme, tím křupavější budou naše palačinky.
Jakmile je pánev dostatečně rozpálená, naliji na ni tenkou vrstvu těsta. Nezapomenu těsto rozetřít po celé ploše pánve.
Palačinku smažím na středním plameni, dokud nezačnou okraje jemně hnědnout. Pak ji opatrně obrátím na druhou stranu. Nesmažte příliš, aby palačinka nebyla příliš tvrdá.
Připravené palačinky podávám teplé, například s džemem, čerstvým ovocem nebo šlehačkou.