INZERCE

Zdroj: zizitop101 for Pixabay

Klasické zelné závitky plněné mletým masem

Tento recept na zelné závitky mě naučila sestřenice Hilda na začátku devadesátých let. V minulosti se její kuchařské umění neustále zlepšovalo a její zelné závitky se staly legendárními. Tento tradiční pokrm jsem připravovala nesčetněkrát. Podávat tuto pochoutku je vždy zvláštní požitek. Domácí zelné závitky jsou chutné a syté.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 8 velké Listy bílého zelí Přidáno do
  • 500 g Směs mletého masa Přidáno do
  • 1 střední velikost cibule nakrájená nadrobno Přidáno do
  • 1 Pohár Rýže, vařená Přidáno do
  • 1 Čajová lžička sůl Přidáno do
  • 12 Čajová lžička pepř Přidáno do
  • 1 Může rajčatová omáčka Přidáno do
  • 500 ml Masový vývar Přidáno do
INZERCE

Postup

100 min.
1. Krok

Klasické německé zelné závitky připravíte tak, že bílé zelí nejprve na 5 minut ponoříte do vroucí vody, scedíte a necháte vychladnout. Tím se listy zelí stanou dostatečně pružnými, aby se daly srolovat, aniž by se roztrhaly.

2. Krok

Mezitím v míse smíchejte mleté maso, cibuli, uvařenou rýži, sůl a pepř. Stále ochutnávejte, abyste zajistili správné množství soli a pepře.

3. Krok

Nyní vezměte po jednom zelném listu a doprostřed každého listu dejte malé množství masové náplně. Poté přeložte strany k sobě a srolujte list podobně jako roládu.

4. Krok

Poté se rolády vloží do hlubokého pekáče a přelijí se rajčatovou omáčkou a masovým vývarem.

5. Krok

Zelné závitky pak vložte na 90 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Zde je zapotřebí trpělivost. Vůně šířící se kuchyní je lákavá, ale nechte zelné rolády péct až do konce, aby byly pěkně šťavnaté a měkké.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty