INZERCE
Klasické lívance
Vyzkoušejte recept na tyto jemné a měkké lívance se skořicí, které očaruje slaný karamel a karamelizované švestky.
INZERCE
Ingredience
porce
10
- 2 ks Vejce
- 200 g mouka hladká speciální
- 1 ks prášek do pečiva
- 1 ks vanilkový cukr
- 1 čl skořice
- 250 ml mléko
- 2 pl máslo
- 30 g cukr
- Štipka Nástroje
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Bílka vyšleháme s cukrem do pěny. V samostatné misce smícháme ostatní suroviny a nakonec smícháme dohromady. Pečeme na palačinkové pánvi 30 sekund z každé strany.
2. Krok
Solný karamel (ingredience jsou pro větší množství):
3. Krok
150 g krystalového cukru rozpustíme na karamel, ale opatrně, aby nezhořel. Přidáme 50 g másla (pozor může stříkat). Metličkou promícháme a poté přidáme i 100 ml smetany na šlehání, kterou rovněž promícháme a přidáme čajovou lžičku soli.
4. Krok
Karamelizované švestky
5. Krok
Na pánvi rozpustíme cukr a přidáme nakrájené švestky na kostky. Před koncem dochutíme skořicí.