Zdroj: Youtube
Kapání do polévky recept
Tento recept na kapání do polévky si zamilujete! Je velice srozumitelný a jednoduchý na přípravu. Hodí se do jakékoliv zeleninové polévky či vývaru.
Ingredience
- 2 Lžíce hladké mouky
- 2 Lžíce oleje
- 1⁄2 lžičky soli
- 1⁄2 lžičky mletého kmínu
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve ve vhodném hrnci rozehřejte olej či sádlo.
Přidejte mouku a za stálého míchání smažte na středním ohni, dokud se mírně nezbarví na světle hnědou barvu.
Není nutné ji připalovat.
Přidejte sůl a kmín a smažte dalších asi 30 sekund.
Smaženou směs postupně přilévejte do vaší polévky, nejlépe za stálého míchání.
Nechte vše vřít a krátce ji povařte.
Polévku můžete podávat s kousky chleba, nakrájeným zeleným petrželem nebo s dalšími oblíbenými přílohami.
Pokud si přejete, můžete použít i další koření dle vašeho vkusu.
Množství mouky a oleje lze upravit podle požadovaného množství kapání.
Alternativou k tomuto receptu je vaječné kapání do polévky.