Kandované pomeranče
Kandované ovoce je asi velmi známá záležitost. Obvykle se používá o svátcích vánočních do různého cukroví. Ale takový kandovaný pomeranč a ještě máčený v čokoládě je extrémní lahůdka.
Ingredience
- 4 menší pomeranče bez chemického ošetření
- 500 g cukru krystal
- 1 l voda
- 2 kousky skořice v celku
- 1 kousek badyánu
- 2 Lžíce citronová šťáva
- 100 g hořké čokolády
- 1 čajová lžička olej
- špetka maldonské soli nemusí
- voda na zbavení hořkosti
Nejnovější letáky
Postup
Pomerančové kolečka nakrájené na cca 5-7 mm, dejte do kastrolu se širokým dnem, zalijte vodou (používam Pí vodu BCS), přiveďte k varu a vařte 1´. Nechte vychladnout a proces opakujte ještě jednou.
Znovu do kastrolu se širokým dnem nalijte litr vody, přidejte cukr, skořici a badyán, dejte pomeranče, citronovou šťávu a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni cca 60-90’ do okamžiku, kdy sirup zhoustne a pomeranče zesklovatí.
Pomeranče nechte okapat a pokládejte na mřížku, kde jste rozprostřeli pečící papír.
Takto připravené pomeranče nechte při pokojové teplotě 1-2 dny zaschnout, nebo dejte na nízkou teplotu cca 80 stupňů na 2-3 hodiny dosušit do trouby.
Nakonec nechte ve vodní lázni rozpustit čokoládu do které přimícháte olej. Pak namočte polovinu každého pomeranče v čokoládě