INZERCE
Kandované pomeranče

Kandované pomeranče

Kandované ovoce je asi velmi známá záležitost. Obvykle se používá o svátcích vánočních do různého cukroví. Ale takový kandovaný pomeranč a ještě máčený v čokoládě je extrémní lahůdka.

INZERCE

Ingredience

porce
25
  • 4 menší pomeranče bez chemického ošetření Přidáno do
  • 500 g cukru krystal Přidáno do
  • 1 l voda Přidáno do
  • 2 kousky skořice v celku Přidáno do
  • 1 kousek badyánu Přidáno do
  • 2 Lžíce citronová šťáva Přidáno do
  • 100 g hořké čokolády Přidáno do
  • 1 čajová lžička olej Přidáno do
  • špetka maldonské soli nemusí Přidáno do
  • voda na zbavení hořkosti Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Pomerančové kolečka nakrájené na cca 5-7 mm, dejte do kastrolu se širokým dnem, zalijte vodou (používam Pí vodu BCS), přiveďte k varu a vařte 1´. Nechte vychladnout a proces opakujte ještě jednou.

2. Krok

Znovu do kastrolu se širokým dnem nalijte litr vody, přidejte cukr, skořici a badyán, dejte pomeranče, citronovou šťávu a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni cca 60-90’ do okamžiku, kdy sirup zhoustne a pomeranče zesklovatí.

3. Krok

Pomeranče nechte okapat a pokládejte na mřížku, kde jste rozprostřeli pečící papír.

4. Krok

Takto připravené pomeranče nechte při pokojové teplotě 1-2 dny zaschnout, nebo dejte na nízkou teplotu cca 80 stupňů na 2-3 hodiny dosušit do trouby.

5. Krok

Nakonec nechte ve vodní lázni rozpustit čokoládu do které přimícháte olej. Pak namočte polovinu každého pomeranče v čokoládě

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty