Zdroj: ildipapp from Canva
Hrachová polévka ze sušeného hrachu
Recept na jemnou krémovou hrachovou polévku ze sušeného žlutého hrachu.
Ingredience
- 500 g Sušený hrách
- 1 kus cibule
- 3 stroužky Česnek
- 2 kus Mrkev
- 1 kus Petržel
- 100 g Uzená slanina
- 11⁄2 l vody
- sůl
- černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Hrách vložte do velkého hrnce, zalijte vodou a nechte přes noc namočený. Namočený hrách se rychleji uvaří a je lépe stravitelný.
Druhý den vodu vylijte a hrách propláchněte. Vložte ho zpět do hrnce, zalijte 1,5 l vody a začněte vařit.
Mezitím na pánvi osmahněte nakrájenou cibuli a později přidejte nadrobno nakrájený česnek a slaninu. Nechte krátce osmahnout.
Tuto směs přidejte do hrnce s hráškem. Přidejte nakrájenou mrkev a petržel.
Vařte na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud hrášek zcela nezměkne. Podle potřeby přidejte vodu.
Pokud chceme mít polévku hladkou, můžeme ji v této fázi rozmixovat ponorným mixérem.
Osolte a opepřete a nechte chvíli povařit, aby se chutě propojily.