INZERCE

Zdroj: Esin Deniz via Adobe Stock

Hamsi Tava - smažené sardinky Turecko

"Hamsi Tava" je jedno z mých nejoblíbenějších tureckých jídel. Je to klasické pobřežní jídlo, které se připravuje hlavně z čerstvých sardinek. Poprvé jsem se s ním setkala při své cestě na černomořské pobřeží Turecka a byla jsem ohromena jeho jednoduchostí a vynikající chutí. Sardinky se namáčejí v kukuřičné mouce a smaží se do křupava.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg čerstvé sardinky Přidáno do
  • 2 Šálky Kukuřičná krupice Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř podle chuti Přidáno do
  • 1 citron Přidáno do
  • Olivový olej na smažení Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Recept "Hamsi Tava" připravíte tak, že sardinky očistíte: Odstraňte hlavu a vnitřnosti a důkladně je opláchněte. Sardinky by měly zůstat celé, protože si tak při přípravě zachovají přirozenou chuť.

2. Krok

Poté sardinky lehce osušte a osolte a opepřete.

3. Krok

Obraťte každou sardinku v kukuřičné mouce, aby se lehce obalily ve strouhance. Díky tomu získají sardinky při smažení křupavou strukturu.

4. Krok

Olivový olej rozehřejte ve velké pánvi na středním plameni.

5. Krok

Jakmile je olej rozpálený, vložte sardinky na pánev a smažte je asi 3-4 minuty z každé strany nebo dozlatova. Správná teplota smažení je přitom velmi důležitá, protože příliš horký olej sardinky spálí a příliš studený je udělá houbovitými.

6. Krok

Sardinky nechte okapat na kuchyňském papíře, abyste odstranili přebytečný olej. Turecké sardinky "Hamsi Tava" podávejte horké, ozdobené plátky čerstvého citronu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty