INZERCE

Gremolata

Gremolata je italský kondiment, který se tradičně vyrábí ze slupky citronu, česneku a petrželky. Přidává se obvykle do pokrmů jako Ossobuco alla milanese. Tento recept je chuťově vyvážený a ideální pro oživení jakéhokoli pokrmu.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 2 hrsti petržele Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • Kůra z jednoho citronu Přidáno do
  • 2 lžice citronové šťávy Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

15 min.
1. Krok

Petržel nasekejte na co nejjemnější kousky. Je důležité použít čerstvou petržel v této recepě na maximální chuť.

2. Krok

Citronovou kůru nastrouhejte a smíchejte s citronovou šťávou do malé misky.

3. Krok

Vložte česnek do česnekového lisu a vymačkejte do mísy s citronovou kůrou a šťávou.

4. Krok

Petržel, citron a česnek smíchejte dohromady. Osolte a opepřete dle chuti.

5. Krok

Můžete ji podávat hned, ale chutná ještě lépe, když ji necháte chvíli odstát, aby se chutě propojily.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

316 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty

Zavařené

370 recepty