INZERCE
Gremolata
Gremolata je italský kondiment, který se tradičně vyrábí ze slupky citronu, česneku a petrželky. Přidává se obvykle do pokrmů jako Ossobuco alla milanese. Tento recept je chuťově vyvážený a ideální pro oživení jakéhokoli pokrmu.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 2 hrsti petržele
- 2 stroužky česneku
- Kůra z jednoho citronu
- 2 lžice citronové šťávy
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
15 min.
1. Krok
Petržel nasekejte na co nejjemnější kousky. Je důležité použít čerstvou petržel v této recepě na maximální chuť.
2. Krok
Citronovou kůru nastrouhejte a smíchejte s citronovou šťávou do malé misky.
3. Krok
Vložte česnek do česnekového lisu a vymačkejte do mísy s citronovou kůrou a šťávou.
4. Krok
Petržel, citron a česnek smíchejte dohromady. Osolte a opepřete dle chuti.
5. Krok
Můžete ji podávat hned, ale chutná ještě lépe, když ji necháte chvíli odstát, aby se chutě propojily.