Dýňové Placky
Dýňové placky v troubě jsou krásnou a chutnou alternativou klasických bramborových placků. Dýně jim dává jemnou, sladkou chuť a krásnou oranžovou barvu. Jsou perfektní jako podzimní předkrm nebo jako lehké večeře.
Ingredience
- 1 středně velká hokkaido dýně
- 2 vejce
- 6 lžic mouky
- 2 Lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- Čerstvý tymián nebo petrželová nať pro ozdobení
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve dýni oloupejte a vyndejte semena. Poté dýni nastrouhejte na jemno.
Ve velké míse smíchejte nastrouhanou dýni, vajíčka, mouku, olivový olej, sůl a pepř. Dobře promíchejte, dokud se vše nespojí.
Rozpalte pánev na střední teplotu a trochu ji potřete olivovým olejem.
Lžící nabírejte těsto a vkládejte ho na pánev. Placky tlačte dolů, aby byly ploché.
Opečte placky z obou stran dozlatova. Placky jsou hotové, když jsou krásně zlaté a křupavé.
Hotové placky podávejte s čerstvým tymiánem nebo petrželovou naťí. Dýňové placky pro děti jsou také skvělou volbo