INZERCE
Dušený pórek s řapíkatým celerem

Dušený pórek s řapíkatým celerem

Dnes tady mám pro vás super zeleninové jídlo, jednoduché, rychlé a neuvěřitelně svěží. Toto jîdlo je tradiční řecké. A řecká kuchyně je pestrá a chutná. Základem je olivový olej a hodně zeleniny.

INZERCE

Ingredience

porce
3
  • 1 pórek nakrájený na větší kolečka Přidáno do
  • 4 oloupané stonky řapíkatého celeru nakrájené na malé kousky Přidáno do
  • 1 mrkev nakrájená na kolečka Přidáno do
  • 1 větší cibuli nakrájenou na kolečka Přidáno do
  • 1 bramboru nakrájenou na kostky Přidáno do
  • 3 lžíce nasekané zelené petrželky Přidáno do
  • 80 ml olivového oleje Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • Šťáva z půlky citronu Přidáno do
  • 1 lžička škrobu Přidáno do
  • 700 ml zeleninového vývaru nebo vody na podlití já používám Pí vodu BCS Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

1. Na pánvi se širokým dnem rozehřejte olivový olej. Dejte restovat všechnu zeleninu. Zeleninu restujte pečlivé do sklovita cca 6-8’.

2. Krok

2. Okořente solí, pepřem, zalijte vývarem nebo vodou tak, aby byla téměř ponořená. Duste doměkka. Do misky dejte citronovou šťávu, přidejte škrob a rozmíchejte.

3. Krok

3. V okamžiku, kdy je zelenina měkká a tekutiny zredukovány na cca ⅓, přidejte rozmíchaný škrob s citronovou šťávou, promíchejte, dochuťte solí, pepřem, přidejte zelenou petrželku a nechte ještě cca 5’ povařit.

4. Krok

4. Podávejte s čerstvým pečivem a sýrem feta.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty