INZERCE
Dušený pórek s řapíkatým celerem
Dnes tady mám pro vás super zeleninové jídlo, jednoduché, rychlé a neuvěřitelně svěží. Toto jîdlo je tradiční řecké. A řecká kuchyně je pestrá a chutná. Základem je olivový olej a hodně zeleniny.
INZERCE
Ingredience
porce
3
- 1 pórek nakrájený na větší kolečka
- 4 oloupané stonky řapíkatého celeru nakrájené na malé kousky
- 1 mrkev nakrájená na kolečka
- 1 větší cibuli nakrájenou na kolečka
- 1 bramboru nakrájenou na kostky
- 3 lžíce nasekané zelené petrželky
- 80 ml olivového oleje
- sůl a pepř
- Šťáva z půlky citronu
- 1 lžička škrobu
- 700 ml zeleninového vývaru nebo vody na podlití já používám Pí vodu BCS
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
1. Na pánvi se širokým dnem rozehřejte olivový olej. Dejte restovat všechnu zeleninu. Zeleninu restujte pečlivé do sklovita cca 6-8’.
2. Krok
2. Okořente solí, pepřem, zalijte vývarem nebo vodou tak, aby byla téměř ponořená. Duste doměkka. Do misky dejte citronovou šťávu, přidejte škrob a rozmíchejte.
3. Krok
3. V okamžiku, kdy je zelenina měkká a tekutiny zredukovány na cca ⅓, přidejte rozmíchaný škrob s citronovou šťávou, promíchejte, dochuťte solí, pepřem, přidejte zelenou petrželku a nechte ještě cca 5’ povařit.
4. Krok
4. Podávejte s čerstvým pečivem a sýrem feta.