INZERCE

Zdroj: totalpics from Getty Images

Dušený chřest na másle

Tradiční recept na přípravu dušeného chřestu na másle. Tento jídlo je vynikající, lehké a vhodné pro vegetariány.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 Svazek Zelený chřest Přidáno do
  • 100 g máslo Přidáno do
  • 1 pinch sůl Přidáno do
  • 1 pinch mletý bílý pepř Přidáno do
  • 2 Lžíce citronová šťáva Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Očistěte chřest a odstraňte tvrdé konečky. Chřest pak nakrájejte na kousky o délce přibližně 5 cm.

2. Krok

Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte chřest. Dušte na středním ohni do změknutí, občas promíchejte. To by mělo trvat zhruba 10 až 15 minut.

3. Krok

Přidejte sůl, pepř a citrónovou šťávu. Promíchejte a nechte chřest ještě chvíli podusit, aby se chutě propojily.

4. Krok

Dušený chřest na másle je hotový. Podávejte teplý jako předkrm nebo lehkou večeři. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Saláty

266 recepty

Jablko

155 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

317 recepty

Masové pokrmy

1371 recepty

Dršťky

118 recepty

Oběd

2791 recepty