INZERCE

Zdroj: totalpics from Getty Images

Dušený chřest na másle

Tradiční recept na přípravu dušeného chřestu na másle. Tento jídlo je vynikající, lehké a vhodné pro vegetariány.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 Svazek Zelený chřest Přidáno do
  • 100 g máslo Přidáno do
  • 1 pinch sůl Přidáno do
  • 1 pinch mletý bílý pepř Přidáno do
  • 2 Lžíce citronová šťáva Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Očistěte chřest a odstraňte tvrdé konečky. Chřest pak nakrájejte na kousky o délce přibližně 5 cm.

2. Krok

Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte chřest. Dušte na středním ohni do změknutí, občas promíchejte. To by mělo trvat zhruba 10 až 15 minut.

3. Krok

Přidejte sůl, pepř a citrónovou šťávu. Promíchejte a nechte chřest ještě chvíli podusit, aby se chutě propojily.

4. Krok

Dušený chřest na másle je hotový. Podávejte teplý jako předkrm nebo lehkou večeři. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

564 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1412 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty