Dukátové buchtičky s krémem
Dukátové buchtičky recept s krémem jsou tradiční české sladkosti, které milují děti i dospělí. Na první pohled je může zdát složité, ale pokud se držíte tohoto receptu, uvidíte, že jejich příprava není složitá. Výsledkem je měkké, voňavé buchtičky plněné exkluzivním krémem.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 50 g cukru
- 2 žloutky
- 40 g droždí
- 250 ml mléka
- špetka soli
- 50 g masla
Nejnovější letáky
Postup
Droždí, cukr, mléko a mouku zpracujeme do těsta, přidáme žloutky, sůl a máslo a hněteme hladké těsto. Těsto necháme kynout.
Když těsto zdvojnásobí objem, rozdělíme ho na malé kuličky, které vložíme na plech s pečícím papírem. Necháme ještě 20 minut kynout.
Mezitím si uvaříme krém. Pudinkový prášek smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem a zředíme trochou mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu a vlijeme do něj pudinkovou směs. Vaříme do zhoustnutí.
Buňky potřeme rozpuštěným máslem a pečeme asi 20 minut při 180 stupňů.
Hotové buchtičky s krémem podávejte například svým dětem!