Dezert s mango džemem
Toto jsou bezlepkové ořechové řezy s pudinkovým-tvarohovým krémem a skvělým jablko&mango želé. Zdravé, chutné a dobře vypadající.
Ingredience
Text
- 6 ks vejce
- 40 g Třtinový cukr
- 20 g Vanilkový cukr
- 1⁄2 čl vanilkové aroma
- 120 g Mleté vlašské ořechy
- 20 g Proteiny nejsou potřeba
- 1 čl prášek do pečiva
Náplň
- 400 ml mléko
- 1 balení vanilkový pudink
- 20 g vanilkový protein
- vanilka Sladidlové kapky nebo nahradit sladidlem
- 200 g Sýrová pomazánka
- 230 g Jablečná mangová želé
Nejnovější letáky
Postup
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
Žloutky vyšleháme s cukry a arómou do pěny. K žloutkové směsi střídavě přimícháváme smíchané suché ingredience a sníh.
Rozetřeme připravené těsto rovnoměrně na velký plech vyložený pečicím papírem a postříkaný kokosovým olejem.
Pečeme při teplotě 180 stupňů 10 minut. Z upečeného těla sundáme papír na pečení a necháme vychladnout. Poté ho překrojíme na 4 stejné části.
V mléce uvaříme hustý pudink. Necháme mírně vychladnout. Cream cheese smícháme s proteinem. Pudink po lžících vmícháme do cream cheese.
Na první část korpusu roztřeme krém a přikryjeme druhým korpusem. Opět roztřeme krém, na něj dáme po lžících cca 100g džemu. Znovu přikryjeme korpusem, roztřeme krém a zakryjeme posledním korpusem. Na vrch roztřeme cca 130g džemu. Dort odložíme ztuhnout do lednice.