INZERCE

Zdroj: Pixabay: laustkehlet

Chlebová roláda se sýrem

Vyzkoušejte sýrové croissanty s jinými druhy sýra, jako moje matka, která chtěla vyzkoušet sýrové speciality, a já jsem ráda experimentovala. Sladké sýry, jako je ementál nebo ementál, mohou tomuto lahodnému pečivu dodat ještě větší chuťový rozměr.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 500 g Mouka Přidáno do
  • 2 polévková lžíce kvasinky Přidáno do
  • 1 čajová lžička cukr Přidáno do
  • 2 dl vlažné mléko Přidáno do
  • 100 g rozpuštěné máslo Přidáno do
  • 200 g strouhaný sýr Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
  • sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Díky tomu se těsto zpracuje rovnoměrněji.

2. Krok

V malé misce smíchejte droždí s cukrem a vlažným mlékem a nechte 5-10 minut stát, dokud droždí nevykyne. Je důležité, aby mléko nebylo horké, protože tím se droždí zničí a těsto nevykyne.

3. Krok

Smíchejte droždí s moukou, přidejte rozpuštěné máslo a tolik vody, aby vzniklo vláčné, ale nelepivé těsto. Těsto zpracovávejte opatrně, protože při přílišném míchání by bylo tuhé.

4. Krok

Těsto přikryjte a nechte 1 hodinu kynout, dokud se nezdvojnásobí. Nejlépe na teplém místě bez průvanu.

5. Krok

Předehřejte troubu na 200 °C. Těsto rozdělte na 8 stejných dílů, vytvarujte z nich bochánky, posypte je strouhaným sýrem a nechte dalších 15 minut odpočívat. Během této doby buchty pěkně nabobtnají.

6. Krok

Potřete je rozšlehaným vejcem, vložte do trouby a pečte 20 minut dozlatova.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty