:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/DnITxYIoBfc80DDzxOoN/2f41665ca7aef57575db203668dd6f.jpeg)
Zdroj: Pixabay: laustkehlet
Chlebová roláda se sýrem
Vyzkoušejte sýrové croissanty s jinými druhy sýra, jako moje matka, která chtěla vyzkoušet sýrové speciality, a já jsem ráda experimentovala. Sladké sýry, jako je ementál nebo ementál, mohou tomuto lahodnému pečivu dodat ještě větší chuťový rozměr.
Ingredience
- 500 g Mouka
- 2 polévková lžíce kvasinky
- 1 čajová lžička cukr
- 2 dl vlažné mléko
- 100 g rozpuštěné máslo
- 200 g strouhaný sýr
- 1 ks vejce
- sůl
Nejnovější letáky
Postup
Ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Díky tomu se těsto zpracuje rovnoměrněji.
V malé misce smíchejte droždí s cukrem a vlažným mlékem a nechte 5-10 minut stát, dokud droždí nevykyne. Je důležité, aby mléko nebylo horké, protože tím se droždí zničí a těsto nevykyne.
Smíchejte droždí s moukou, přidejte rozpuštěné máslo a tolik vody, aby vzniklo vláčné, ale nelepivé těsto. Těsto zpracovávejte opatrně, protože při přílišném míchání by bylo tuhé.
Těsto přikryjte a nechte 1 hodinu kynout, dokud se nezdvojnásobí. Nejlépe na teplém místě bez průvanu.
Předehřejte troubu na 200 °C. Těsto rozdělte na 8 stejných dílů, vytvarujte z nich bochánky, posypte je strouhaným sýrem a nechte dalších 15 minut odpočívat. Během této doby buchty pěkně nabobtnají.
Potřete je rozšlehaným vejcem, vložte do trouby a pečte 20 minut dozlatova.