INZERCE
Buřty na černém pivu
S tímto receptem okouzlíte spoustu strávníku, stará dobrá česká klasika.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 4 ks špekáčky
- 150 g cibule
- 400 g Nakrájená rajčata
- 25 g třtinového cukru
- 500 ml černé pivo
- 11⁄2 nebo tymián snítka lžičky
- Sůl sůl
- čerstvě namletý pepř
- 5 g Rozmarýn
- 1 ks bobkový list
- 2 ks česnek
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Špekáčky oloupejte a nakrojte
2. Krok
Cibuli oloupejte a nakrájejte na slabá půlkolečka.
3. Krok
Na oleji si orestujte špekáčky a cibuli do tmavá. poté přidejte česnek a byllinky, přidejte třtinový cukr nebo med a nechte zkaramelizovat na barvu.
4. Krok
Postupně zalijte tmavým pivem nejlepe Černá Barbora :) z Ostravaru, to nechte odvařit a přidejte plechovku drcených rajčat, sůl a pepř. Promíchejte a vložte do trouby předehřáté na 185 ⁰C. Pečte asi 35 minut, dokud vše nezměkne. Během pečení občas promíchejte.
5. Krok
Podávejte s čerstvým pečivem