INZERCE

Zdroj: Pixabay

Buchta z dýně

Na podzim je řada na dýňové recepty. Tato chutná a vláčná dýňová bublanina je ideální na odpolední svačinu nebo jako dezert k čaji. Použijeme na ni hokkaido dýni, kterou nemusíme oloupávat.

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 500 g hokkaido dýně Přidáno do
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 350 g cukru Přidáno do
  • 250 ml oleje Přidáno do
  • 4 vejce Přidáno do
  • 1 lžička prášku do pečiva Přidáno do
  • půl lžičky jedlé sody Přidáno do
  • půl lžičky skořice Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Vymažte a vysypte moukou buchtičkovou formu.

2. Krok

Dýni oloupejte, nakrájejte na malé kousky a vložte do hrnce s trochou vody. Povařte, dokud nebude dýně měkká. Poté dýni rozmixujte na kaši.

3. Krok

Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a sůl.

4. Krok

V jiné míse smíchejte olej, vejce a dýňovou kaši.

5. Krok

Postupně přimíchejte suché ingredience do mokrých a míchejte, dokud se vše nezmíchá.

6. Krok

Těsto nalijte do formy a pečte v troubě asi 55-60 minut, nebo dokud špejle nevyjde suchý.

7. Krok

Nechejte buchtu vychladnout před vyklopením z formy a posypání moučkovým cukrem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty