Zdroj: Pixabay
Buchta z dýně
Na podzim je řada na dýňové recepty. Tato chutná a vláčná dýňová bublanina je ideální na odpolední svačinu nebo jako dezert k čaji. Použijeme na ni hokkaido dýni, kterou nemusíme oloupávat.
Ingredience
- 500 g hokkaido dýně
- 500 g hladké mouky
- 350 g cukru
- 250 ml oleje
- 4 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- půl lžičky jedlé sody
- půl lžičky skořice
- špetka soli
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Vymažte a vysypte moukou buchtičkovou formu.
Dýni oloupejte, nakrájejte na malé kousky a vložte do hrnce s trochou vody. Povařte, dokud nebude dýně měkká. Poté dýni rozmixujte na kaši.
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a sůl.
V jiné míse smíchejte olej, vejce a dýňovou kaši.
Postupně přimíchejte suché ingredience do mokrých a míchejte, dokud se vše nezmíchá.
Těsto nalijte do formy a pečte v troubě asi 55-60 minut, nebo dokud špejle nevyjde suchý.
Nechejte buchtu vychladnout před vyklopením z formy a posypání moučkovým cukrem.