Buchta s jablky a pudinkem
Tento recept na buchtu s pudinkem ještě jistě neznáte. Je velice jednoduchý a zvládne jej každý! Dezert na nedělní oběd máte jistý!
Ingredience
- 3 středně velká jablka
- 250 g hladké mouky
- 150 g másla
- 150 g cukru
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 600 ml mléka
- 1 Balení vanilkového pudinku
- cukr moučka
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve předehřejte troubu na cca 180 °C a připravte si dortovou formu, kterou vymažte máslem či vystelete pečicím papírem.
Ve velké míse smíchejte měkké máslo, cukr a vanilkový cukr.
Vyšlehejte vše do světlé a nadýchané konzistence.
Postupně přidejte vejce a důkladně vše promíchejte.
Do směsi přisypte mouku a prášek do pečiva.
Přilijte také 200 ml mléka a důkladně promíchejte, aby se všechny suroviny spojily v hladké těsto.
Připravte vanilkový pudink podle návodu na obalu, ale snižte množství mléka na 400 ml a přidejte 2 lžíce cukru pro slazení.
Pudink nechte vychladnout.
Do připravené dortové formy nalijte polovinu těsta. Rozložte na něj polovinu nakrájených jablek.
Na jablka nalijte vychladlý vanilkový pudink.
Na pudinku rovnoměrně rozložte zbylou polovinu jablek.
Na jablka přilijte zbylé těsto, které rovnoměrně rozetřete po povrchu.
Dortovou formu s buchtou vložte do předehřáté trouby a pečte asi 45-50 minut, nebo dokud není buchta krásně zlatavá a propečená.
Můžete prověřit, zda je hotová špejlí - když vyjde suchá, je buchta hotová.
Vyjměte buchtu z trouby a nechte ji vychladnout.
Před podáváním můžete buchtu posypat cukrem moučka pro ozdobu. Buchta s pudinkem a ovocem je hotová!