Zdroj: Dar1930 via Getty Images
Brambory a růžičková kapusta na pánvi se slaninou
Tato pánev s bramborami a růžičkovou kapustou je jednoduché a chutné jídlo, které ráda připravuji pro svou rodinu. Kombinace zemitých brambor a lehce nahořklé růžičkové kapusty je prostě neodolatelná. Tato smaženice, obohacená o křupavou smaženou slaninu a zakončená špetkou muškátového oříšku, se rychle stane oblíbenou na vašem jídelním stole.
Ingredience
- 800 g Brambory
- 500 g Růžičková kapusta
- 200 g slanina
- 2 Cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 KL olivový olej
- sůl a pepř
- 1 KL Muškátový oříšek
Nejnovější letáky
Postup
Pro přípravu pánve s bramborami a růžičkovou kapustou nejprve oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky. Doporučuji nakrájet brambory na stejně velké kousky, aby se uvařily rovnoměrně.
Růžičkovou kapustu očistěte a rozpulte. Pokud je růžičková kapusta větší, doporučuji ji nakrájet na čtvrtky, aby se rychleji uvařila.
Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm slaninu, dokud nebude křupavá. Vždy používám slaninu s vysokým obsahem tuku, protože jí dodává další chuť.
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a přidejte ke slanině na pánvi. Obojí osmažte dozlatova a s chutí.
Nyní přidejte brambory a smažte je na středním plameni asi 10 minut, dokud nezačnou hnědnout. Poté přidejte růžičkovou kapustu a smažte dalších 10 minut. Během této doby rád přikrývám pánev pokličkou, aby se růžičková kapusta lépe uvařila.
Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Někdy méně znamená více, podle chuti můžete dochutit později.
A voilà, vaše lahodná pánev s bramborami a růžičkovou kapustou je připravena k podávání! Dobrou chuť!