Zdroj: Pixabay : Pexels
Bezlepkové sušenky s kakaem
Bezlepkové sušenky s kakaem jsou jedním z mých nejoblíbenějších receptů, který jsem nesčetněkrát připravila pro rodinu a přátele. Tyto bezlepkové sušenky jsou měkké, lahodné a snadno se pečou. Neobsahují lepek, ale jsou tak lahodné, že vám ani nebude chybět. Ať už trpíte celiakií, nebo jen chcete snížit příjem pšenice, tyto sušenky jsou opravdovou lahůdkou.
Ingredience
- 200 g Bezlepková mouka
- 1⁄2 KL prášek do pečiva
- Špetka soli
- 100 g Neslazený kakaový prášek
- 100 g cukr
- 125 g Nesolené máslo, pokojová teplota
- 1 velké vejce
- 1 KL Vanilkový extrakt
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li upéct bezlepkové sušenky s kakaem, předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem. Pečicí papír zabrání přilepení sušenek k plechu a usnadní jeho následné čištění.
Ve středně velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a kakao. Nezapomeňte míchat tak, aby se suché přísady zcela promíchaly. To pomůže dosáhnout rovnoměrného výsledku pečení.
V samostatné velké míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny. Zde je třeba trpělivosti, směs by měla být opravdu nadýchaná!
Do směsi másla a cukru přidejte vejce a vanilkový extrakt a dobře vyšlehejte. Odolejte pokušení přidat více než jedno vejce. Stačí jedno!
Postupně přidávejte suché přísady k mokrým. Je důležité nepřidávat je všechny najednou, jinak by se mouka mohla srazit. Pokračujte v míchání, dokud nezískáte hladké těsto.
Nyní těsto po lžících přendávejte na připravený plech. Dávejte však pozor, abyste mezi sušenkami nechali dostatek místa, protože se během pečení mírně roztáhnou.
Sušenky pečte 12-15 minut. Na okrajích by měly být pevné, ale uprostřed ještě trochu měkké - po vychladnutí budou dále tuhnout.
Před podáváním nechte bezlepkové sušenky zcela vychladnout. I když je těžké počkat - chlazení je důležitý proces pro dosažení dokonalé struktury sušenek! Dobrou chuť !