INZERCE

Zdroj: Pixabay: anialaurman

"Alsatian Choucroute" - maso s kysaným zelím

Jako člověk, který překračuje německo-francouzské hranice, jsem si ve Francii často pochutnával na choucroute. Začala jsem tedy tento lahodný tradiční pokrm z Alsaska připravovat doma pro svou rodinu a přátele, dokud jsem recept nezdokonalila. Báječnému spojení kyselého zelí , pikantních chutí a vydatného vepřového masa se prostě nedá odolat.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kg Kysané zelí, odkapané Přidáno do
  • 600 g Vepřový bůček Přidáno do
  • 500 g Frankfurtské klobásy Přidáno do
  • 500 g Brambory Přidáno do
  • 2 Cibule Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 bobkové listy Přidáno do
  • 4 hřebíček Přidáno do
  • 1 KL kmínová semínka Přidáno do
  • 500 ml kuřecí vývar Přidáno do
  • 250 ml Bílé víno (Ryzlink rýnský) Přidáno do
  • 2 Tablespoon slunečnicový olej Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Pro přípravu receptu na alsaský choucrute je třeba nejprve nakrájet vepřový bůček na plátky silné asi 2 cm. Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli a stroužky česneku. (Tip: Aby se cibule lépe loupala, nechte ji předtím 15 minut v chladničce).

2. Krok

Ve velkém hrnci rozehřejte olej a bůček na něm smažte, dokud nezíská pěknou zlatohnědou barvu. Je důležité, aby bylo maso dobře opečené, protože tak získá výraznou chuť.

3. Krok

Nyní přidejte cibuli a česnek a krátce je osmahněte, dokud nezměknou.

4. Krok

Přidejte okapané kysané zelí, bobkové listy, hřebíček, kmín, bílé víno a kuřecí vývar. Osolte a opepřete, ale se solí opatrně, protože kysané zelí je již osolené!

5. Krok

Přikryjte a vařte na mírném ohni asi 1,5 hodiny. Během této doby se kysané zelí vaří a vstřebává všechny chutě.

6. Krok

Mezitím oloupejte brambory a uvařte je v samostatném hrnci doměkka.

7. Krok

Po 1,5 hodině přidejte klobásky do hrnce s kysaným zelím a vařte je dalších 15 minut, dokud se neprohřejí.

8. Krok

Alsaský choucroute podávejte tak, že na talíře naaranžujete brambory a kysané zelí a ozdobíte je klobásami a plátky vepřového bůčku. Vychutnejte si jídlo!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty