INZERCE

Zdroj: Canva

Zelňačka

Zelňačka je tradiční recept, který se používá již po generace a pochází z Česka. Tuto sytou a především vydatnou polévku si můžete uvařit ve velkém množství variant. Je také známo, že je dobrá na trávení a pomáhá odsraňovat toxiny z těla.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g kysaného zelí Přidáno do
  • 1 polévková lžíce oleje Přidáno do
  • a sůl pepř Přidáno do
  • Klobása dle chuti Přidáno do
  • 2 brambory Přidáno do
  • Mletá sladká paprika dle chuti Přidáno do
  • kmín Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Zelí a cibuli nakrájejte nožem nebo kuchyňským robotem na malé kousky. Přidejte je do hrnce s 1 polévkovou lžící oleje a smažte, dokud nezměknou, což je asi 5 minut. Přidejte 4 šálky vody a na mírném ohni přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a vařte, dokud se zelí neuvaří. Předpokládaná doba je 20 - 30 minut.

2. Krok

Mezitím si oloupejte dvě brambory (záleží, pro kolik osob vaříte a jak jsou veliké) a poté je nakrájejte na malé kostičky. Po nakrájení si nachystejte hrnec s vodou a kmínem, kde následně přidáte bramborové kostičky a pěkně je uvaříte.

3. Krok

Chcete-li recept vylepšit, nějaká dobrá klobáska by přišla vhod. Pokud se pro ni rozhodnete, lehce si ji na másle opečte nakrájenou na kostičky.

4. Krok

Jakmile je zelí uvařené, tak jej neceďte a přidejte uvařené brambory, klobásku a mletou sladkou papriku. Samozřejmě nesmíte zapomenout polévku dochutit, takže si ji dochuťte podle svého solí a pepřem. Všechno zamíchejte a ještě chvilku povařte.

5. Krok

Zelňačka se také může podávat se smetanou či s čerstvými bylinkami. Vše dle vaší chuti!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty