Zdroj: piyatostudio from Canva
Zeleninová omáčka s rýží
Omáčka s rýží je jeden z mých oblíbených jídel, které jsem připravovala už mnohokrát a vždy s úspěchem. Je lehká, zdravá a velmi chutná. Rýže dodává jídlu potřebný objem a zeleninová omáčka mu dává lahodný a svěží základ.
Ingredience
- 200 g Basmati rýže
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 rajčata
- 1 paprika
- 1 cuketa
- sůl a pepř dle chuti
- 100 ml smetana na vaření
Nejnovější letáky
Postup
Začněte vařením rýže podle návodu na obalu. Zkuste basmati rýži - je lehoučká a aromatická, ideální do tohoto receptu.
Mezitím si připravte zeleninovou omáčku. Na olivovém oleji osmahněte nakrájenou cibuli, dokud nezezlatne. Přidejte prolisovaný česnek a nechte chvíli podusit.
Poté přidejte na kousky nakrájená rajčata, papriku a cuketu. Zkuste použít čerstvou zeleninu, chutě budou pak intenzivnější.
Nechte zeleninu podusit, dokud nezměkne. Přidejte sůl, pepř a nalijte smetanu na vaření.
Omáčku nechte na mírném ohni ještě chvíli povařit, aby se chutě propojily.
Rýži sceďte a přidejte do zeleninové omáčky. Dobře promíchejte, aby se chutě spojily.