INZERCE
Zahuštěná zeleninová polévka
Zeleninová polévka zahuštěná. Tato zahuštěná zeleninová polévka je ideální pokrm pro chladné podzimní nebo zimní dny. Je plná vitaminů a chutí a velice jemně hřeje zevnitř.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 2 mrkve
- 1 celer
- 1 Petržel
- 1 malé cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 Lžíce oleje
- 1 litrů vývaru (může být zeleninový nebo kuřecí)
- 1 Lžíce hladké mouky
- Sůl, pepř podle chuti
- na dochucení pár listů čerstvé petržele
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
50 min.
1. Krok
Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno.
2. Krok
Na oleji orestujeme cibuli, pak přidáme česnek a zeleninu. Osolíme, opepříme a mícháme, dokud zelenina nezačne měknout.
3. Krok
Mouku přisypeme a promícháme, aby se zelenina obalila. Poté zvolna přilijeme vývar. Polévku vaříme na mírném ohni přibližně 20-30 minut.
4. Krok
Jakmile je zelenina měkká, mixujeme polévku do hladka. Pokud je polévka příliš hustá, můžeme přilít trochu vody.
5. Krok
Polévku dochutíme solí, pepřem a čerstvě nasekanou petrželí. Před podáváním můžeme polévku ozdobit křupavými kousky chleba.