Zdroj: araf60plus for Pixabay
Vydatná zahřívací kukuřičná polévka
Jedním z mých nejoblíbenějších receptů je tato vydatná a hřejivá kukuřičná polévka. Nejenže je neuvěřitelně chutná, ale také se velmi snadno připravuje. Tuto polévku často vařím pro svou rodinu a moje děti ji milují, zejména v chladnějších měsících, kdy je příjemné jíst zahřívací polévku. Pro chuť polévky jsou důležité zejména čerstvé suroviny.
Ingredience
- 500 g čerstvá nebo mražená kukuřičná zrna
- 1 Cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l Kuřecí nebo zeleninový vývar
- 2 Tablespoon olivový olej
- sůl, pepř
- Smetana k podávání (nepovinné)
- Čerstvé bylinky (petržel nebo pažitka) na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Pro recept na kukuřičnou polévku nejprve oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli a česnek. Pokud máte rádi trochu pálivou polévku jako já, můžete přidat i malý kousek červené chilli papričky.
Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a případně i chilli. Vždy to dělám na středním plameni, aby cibule začala opravdu karamelizovat a později polévce dodala příjemnou sladkost.
Přidejte kukuřici a krátce ji orestujte. Tento recept jsem připravovala s čerstvou i mraženou kukuřicí, obě varianty jsou velmi dobré, pokud je kukuřice dobře okapaná.
Přidejte kuřecí nebo zeleninový vývar a přiveďte k varu. Já dávám přednost kuřecímu vývaru, protože je polévka bohatší, ale zeleninový vývar je skvělou vegetariánskou variantou.
Polévku vařte na mírném ohni asi 20 minut. Hotová je, když kukuřice změkne.
Kukuřičnou polévku rozmixujte ručním mixérem nebo v mixéru, dokud nebude krémová. Nyní by měla mít pěknou žlutou barvu a krémovou konzistenci.
Dochuťte solí a pepřem a v případě potřeby přidejte další vývar, pokud je polévka příliš hustá.
Kukuřičnou polévku nalijte do misek, ozdobte kopečkem smetany a čerstvě nasekanými bylinkami a podávejte horkou. Dobrou chuť!