INZERCE

Vlčnovské vdolečky

Vlčnovské vdolečky jsou tradiční česká kuchyně ze Slovácka, konkrétně z vinařské vesnice Vlčnov. Jsou to malé, měkké kynuté vdolky, které jsou fritovány a podávány především k vínu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 600 g polohrubé mouky Přidáno do
  • 270 g studeného másla Přidáno do
  • 80 g droždí Přidáno do
  • 12 ks kostek cukru Přidáno do
  • 4 ks vejce Přidáno do
  • mléko Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 500 g cottage sýr Přidáno do
  • 100 g rozinek Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Droždí rozemelte do misky, přidejte 1 lžičku cukru a 2 lžičky mléka na kvásek. Nechte kvásek vykynout.

2. Krok

V misce prosejte mouku a přidejte na kostičky nakrájené studené máslo. Do mléka přidejte cukr, sůl a žloutky, promíchejte a pak všechny ingredience důkladně spojte, dokud se těsto nechytá mísy ani vařečky.

3. Krok

Těsto dejte na vál posypaný hladkou moukou a rozválejte ho na velký plát.

4. Krok

Z těsta vykrájejte čtverečky, do středu každého dejte lžičku tvarohové náplně a pár rozinek.

5. Krok

Těsto kolem náplně zakulatěte, aby vznikly bochánky.

6. Krok

Každému bochánku vtiskněte do středu důlek.

7. Krok

Do důlku dejte lžičku švestkových povidel mírně naředěných rumem.

8. Krok

Připravte drobenku smícháním mouky, cukru a studeného másla. "Povidlovou stranou" koláčků otiskněte do drobenky a jemně je potřete rozšlehaným bílkem, aby se drobenka přichytila.

9. Krok

Uložte koláčky na plech a nechte je vykynout.

10. Krok

Pečte v předem vyhřáté troubě dozlatova.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty