INZERCE
Vinné listy na zimu

Vinné listy na zimu

Takto jednoduše můžete vinné listy uchovat na zimní dny v zavařovacích sklenicích. Příprava je rychlá a zvládne ji opravdu každý.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • Rozinky čerstvé Přidáno do
  • voda Přidáno do
  • sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Sebereme tolik vinných listů, kolik chceme naložit do lahví. Sbíráme pouze mladé, na dotek měkké listy. Poté listy opláchneme studenou vodou a ořízneme jim stonky.

2. Krok

Vezmeme 4-5 listů, něco je složíme/poskládáme na menší a ukládáme do zavařovacích sklenic. Do jedné lahve se vejde přibližně 20 x 5 listů. Takže jedna láhev vám pak stačí na jedno vaření, když budete dělat sarmu.

3. Krok

Když máme lahve naplněné, na vrchol každé lahve dáme trochu soli, řekněme méně než 1/2 KL. Následně listy zalijeme vařící se vodou a lahve uzavřeme a víčko dobře utáhneme. Lahve otočím vzhůru nohama a tak je nechám 1 hodinu. Pak je otočím zpět. Na pozorování můžete nechat lahve 3-4 dny v kuchyni na stole a poté je odložit do spíže.

Vinné listy na zimu - krok přípravy 1
4. Krok

Tyto odložené vinné listy používám v zimě na přípravu sarmy. Tam není moc soli, takže v žádném případě nejsou přesolené jako v některých receptech. Listy vyndáte před přípravou z láhve a pokud jsou trochu tvrdé na srolování, jednoduše je v misce zalijete na pár minut vroucí vodou, aby trochu zvláčněly. Přeji dobrou chuť!

Vinné listy na zimu - krok přípravy 1
5. Krok

Moje další recepty najdete také na mém blogu cesminazuenal.blogspot.com a na YouTube

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty