Vepřové sote se šampiňony a zelím
Recept od herce Vlada Müllera, u nás ho často vařím a je velmi oblíbený. K tomu sklenička vína a je to andělské hody.
Ingredience
- 300 g vepřová kýta
- 300 g vepřová pečeně
- 100 g Mandle nemusí být
- 50 g Houba
- 1⁄2 kus Hlavní kapusta
- 1 Velký pór
- 1 pl majonéza
- sója omáčka
- sůl
- olej
- Pálivé papričky nemusí být
Nejnovější letáky
Postup
Vepřové maso nakrájíme na nudličky a posolíme. Vložíme ho do skleněné nádoby, přidáme olej, sojovou omáčku, majonézu a pořádně promícháme. Můžeme nechat odležet několik hodin, ale nemusíme. Na pánev dáme trošku oleje, když je horký přidáme maso. Opečeme ho asi 2-5 minut, dokud nezbělá.
Přidáme k němu nakrájenou játra, maso po stranách, játra do středu.
Přidáme zelí nakrájené na nudličky, pórek nakrájený na kolečka a také žampiony buď čerstvé, nebo sterilizované.
Počkáme, dokud všechno nezměkne, dochutíme sójovou omáčkou, dosolíme. Pokud chceme pikantní, přidáme chilli papričky, pokud s mandlemi, ty si zvlášť opečeme na pánvi a přidáme do soté. Podáváme s rýží a vhodným nápojem k tomu je bílé víno.