INZERCE
Vepřové sote se šampiňony a zelím

Vepřové sote se šampiňony a zelím

Recept od herce Vlada Müllera, u nás ho často vařím a je velmi oblíbený. K tomu sklenička vína a je to andělské hody.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 300 g vepřová kýta Přidáno do
  • 300 g vepřová pečeně Přidáno do
  • 100 g Mandle nemusí být Přidáno do
  • 50 g Houba Přidáno do
  • 12 kus Hlavní kapusta Přidáno do
  • 1 Velký pór Přidáno do
  • 1 pl majonéza Přidáno do
  • sója omáčka Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • olej Přidáno do
  • Pálivé papričky nemusí být Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Vepřové maso nakrájíme na nudličky a posolíme. Vložíme ho do skleněné nádoby, přidáme olej, sojovou omáčku, majonézu a pořádně promícháme. Můžeme nechat odležet několik hodin, ale nemusíme. Na pánev dáme trošku oleje, když je horký přidáme maso. Opečeme ho asi 2-5 minut, dokud nezbělá.

2. Krok

Přidáme k němu nakrájenou játra, maso po stranách, játra do středu.

3. Krok

Přidáme zelí nakrájené na nudličky, pórek nakrájený na kolečka a také žampiony buď čerstvé, nebo sterilizované.

4. Krok

Počkáme, dokud všechno nezměkne, dochutíme sójovou omáčkou, dosolíme. Pokud chceme pikantní, přidáme chilli papričky, pokud s mandlemi, ty si zvlášť opečeme na pánvi a přidáme do soté. Podáváme s rýží a vhodným nápojem k tomu je bílé víno.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1407 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty