Zdroj: Pixabay : kalhh
Veganské masové kuličky s bulgurem recept
Tento recept na veganské masové kuličky patří k mým nejoblíbenějším. Nejen proto, že jsou neuvěřitelně chutné a vždy ohromí všechny mé přátele, kteří mají rádi maso, ale také proto, že se snadno a rychle připravují. Ingredience se dají zvládnout a většinu z nich máte pravděpodobně stejně doma. Nenechte se odradit tím, že je zcela veganský - je opravdu plný chuti a velmi sytý!
Ingredience
- 200 g bulgur
- 400 ml zeleninový vývar
- 1 Cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 KL olivový olej
- 2 KL sójová omáčka
- 2 KL rajčatové pyré
- 1 svazek čerstvá petržel
- sůl a pepř podle chuti
- 2 KL strouhanka
Nejnovější letáky
Postup
Pro přípravu veganských masových kuliček nejprve vmíchejte bulgur do zeleninového vývaru a nechte jej asi 10 minut namáčet, dokud bulgur nevstřebá tekutinu.
Mezitím nakrájejte cibuli a česnek nadrobno a osmahněte je na pánvi s 1 lžící olivového oleje do průsvitna. To je důležité, protože opečená chuť cibule a česneku zvýrazní chuť masových kuliček.
Do velké mísy dejte nabobtnalý bulgur, osmaženou cibuli a česnek, sójovou omáčku, rajčatový protlak, nasekanou petrželku, sůl a pepř a dobře promíchejte.
Mokrýma rukama vytvarujte ze směsi malé kuličky a obalte je ve strouhance. Tento trik jsem se naučila, aby se mi kuličky nelepily na ruce.
Na pánvi rozehřejte zbývající olivový olej a veganské masové kuličky na něm osmažte ze všech stran dozlatova.
Podávejte s oblíbeným salátem nebo těstovinami. Užijte si jídlo!