Zdroj: hanbr from Getty Images
Uzená polévka s kroupama
Uzená polévka s kroupama je jeden z mých oblíbených receptů, který jsem připravovala mnohokrát. Kouřová chuť z uzeného masa perfektně doplňuje hrubé kroupy, které dodávají polévce nádhernou texturu.
Ingredience
- 200 g uzeného masa
- 100 g krupy
- 1 ks cibule
- 2 ks mrkve
- 1⁄4 Hlavy zelí
- 2 Lžíce oleje
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
Postup
Začněte tím, že mrkev a zelí oloupejte a nakrájejte na kousky. Uzené maso nakrájejte také. Čím menší kousky, tím lepší – uvaří se rychleji a budou se rovnoměrněji rozdělovat do polévky.
Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a přidejte cibuli. Osmažte ji dozlatova.
V hrnci na rozehřátém oleji zároveň osmažte nakrájené uzené maso. Uzené by mělo být dobře opečené, ale sledujte, abyste ho nepřepekli, mohlo by zhořknout.
Přidejte krupy, zelí a mrkev a zalijte vodou.
Nechte vše probublat na středním ohni do změknutí krup - to obvykle trvá asi 20 minut, ale vařte dle instrukcí na balení, některé krupy mohou vyžadovat delší dobu vaření.
Přidejte sůl a pepř podle chuti a nechte ještě chvíli povařit. Zkontrolujte chuť a případně dochuťte.
Podávejte horké.