INZERCE

Zdroj: hanbr from Getty Images

Uzená polévka s kroupama

Uzená polévka s kroupama je jeden z mých oblíbených receptů, který jsem připravovala mnohokrát. Kouřová chuť z uzeného masa perfektně doplňuje hrubé kroupy, které dodávají polévce nádhernou texturu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 200 g uzeného masa Přidáno do
  • 100 g krupy Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 2 ks mrkve Přidáno do
  • 14 Hlavy zelí Přidáno do
  • 2 Lžíce oleje Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Začněte tím, že mrkev a zelí oloupejte a nakrájejte na kousky. Uzené maso nakrájejte také. Čím menší kousky, tím lepší – uvaří se rychleji a budou se rovnoměrněji rozdělovat do polévky.

2. Krok

Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a přidejte cibuli. Osmažte ji dozlatova.

3. Krok

V hrnci na rozehřátém oleji zároveň osmažte nakrájené uzené maso. Uzené by mělo být dobře opečené, ale sledujte, abyste ho nepřepekli, mohlo by zhořknout.

4. Krok

Přidejte krupy, zelí a mrkev a zalijte vodou.

5. Krok

Nechte vše probublat na středním ohni do změknutí krup - to obvykle trvá asi 20 minut, ale vařte dle instrukcí na balení, některé krupy mohou vyžadovat delší dobu vaření.

6. Krok

Přidejte sůl a pepř podle chuti a nechte ještě chvíli povařit. Zkontrolujte chuť a případně dochuťte.

7. Krok

Podávejte horké.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Saláty

266 recepty

Jablko

155 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

317 recepty

Masové pokrmy

1371 recepty

Dršťky

118 recepty

Oběd

2789 recepty