INZERCE
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Tvarohovo-jablečná houska
Recept na naši oblíbenou jablečnou buchtu s tvarohem, kterou jsem dělávala, když nám zbyly staré rohlíky.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 6 ks rohlíky
- 500 g Tvaroh
- 4 ks jablka
- 6 ks Vejce
- 1 Pohár Smetana ke šlehání
- 1⁄2 Pohár Mléko
- 1⁄2 Pohár Cukr
- 2 Balíčky Vanilkový cukr
- 1 ks skořicový cukr
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
105 min.
1. Krok
Nejprve si připravíme základ brambor. Tuřín nakrájíme na tenké plátky, jablka nastrouháme.
2. Krok
Žloutky smíchejte s cukrem a vanilkovým cukrem. Poté přidejte smetanu a mléko.
3. Krok
Nakrájené rohlíky namočte do žloutkové směsi a položte je na vymaštěný plech.
4. Krok
Tvaroh smíchejte s cukrem podle chuti a dejte na rohlíky.
5. Krok
Jablka smíchejte se skořicovým cukrem a položte na tvaroh.
6. Krok
Navrch položte další vrstvu namočených rohlíků.
7. Krok
Pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 1 hodinu.
8. Krok
Před koncem pečení ušlehejte z bílků a špetky soli tuhý sníh, který rozetřete na rohlíky. Upečte rohlíky a získáte křupavou čepici.