Tvarohová bábovka co se povede
Tvarohová bábovka je lahodným dezertem, který je oblíbený pro svou nadýchanou a svěží texturu díky přítomnosti tvarohu. Je také snadno připravitelná a často se povede i začátečníkům v pečení.
Ingredience
- 250 g masla
- 250 g cottage sýr
- 250 g cukru
- 5 vajec
- 300 g hladké mouky
- 1 bal vanilkového cukru
- citron
- 1 lžička prášku do pečiva
- máslo a mouka na vymazání formy
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia a vymažeme si formu máslem a vysypeme moukou.
V míse rozšleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme tvaroh a dále šleháme, dokud nemáme krémovou konzistenci.
Poté přidáváme vejce, jedno za druhým, až pořádně vše promícháme do hmoty.
Přisypeme vanilkový cukr, šťávu z citronu a zamícháme.
Do směsi přidáme mouku s práškem do pečiva.
Směsí vymažeme připravenou formu.
Formu s těstem dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia po dobu 50-60 minut, dokud není bábovka zlatavá a pevná na dotek.
Hotovou bábovku necháme chvíli vychladnout ve formě, poté ji opatrně vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout.
Pokud si přejeme, můžeme bábovku ještě posypat moučkovým cukrem ne ozdobit šlehačkou. Babiččina tvarohová bábovka je hotová!