Zdroj: EzumeImages via iStockPhotos
Tradiční vydatná klobásová polévka po babičkovsku
Tato klobásová polévka mi připomíná nezapomenutelné dny strávené s babičkou. Její polévky byly vždy plné chuti a z jednoduchých surovin dokázala vykouzlit vynikající jídla. Tento recept patří k mým nejoblíbenějším a jsem si jistá, že si ho zamilujete i vy a vaši blízcí!
Ingredience
- 4 střední velikost Brambory
- 2 mrkev
- 1 Cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g Uzená klobása (nebo podle chuti)
- 1 Tablespoon rostlinný olej
- sůl a pepř podle chuti
- 1 KL Majoránka
- 2 l Masový nebo zeleninový vývar
- Jemně nasekaná petržel na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Klobásovou polévku připravíte tak, že nejprve oloupete brambory a nakrájíte je na malé kostičky. Tip ode mě: pokud brambory nakrájíte na stejně velké kousky, budou se vařit rovnoměrněji a vaše polévka bude dokonalá!
Poté oloupejte a nakrájejte mrkev a cibuli na kostičky. Opět tip s velikostí.
Na velké pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli, dokud nezprůsvitní. Čím déle cibuli smažíte, tím intenzivnější bude její chuť.
Nyní prolisujte česnek a krátce ho orestujte, ale pozor, abyste ho nenechali příliš dlouho, jinak zhořkne.
Poté přidejte na kostičky nakrájené brambory a mrkev. Vše dobře promíchejte a krátce osmahněte.
Klobásu nakrájejte na plátky a přidejte.
Vše zalijte vodou, přidejte kostky bujónu a přiveďte k varu. Rád používám kostky bujónu pro lepší chuť, ale pokud chcete, můžete použít i domácí vývar.
Jakmile polévka začne vřít, snižte teplotu a vařte ji asi 30 minut, dokud brambory a mrkev nezměknou.
9 Jednoduchou klobásovou polévku dochuťte solí, pepřem a majoránkou a před podáváním ji ozdobte petrželkou.