Zdroj: mangolovemom from Canva
Tom kha kai
Kokosová polévka Tom Kha je chutná a aromatická thajská polévka, která se připravuje z kokosového mléka, kuřecího masa a různých druhů zeleniny. Polévka je pikantní, ale zároveň má jemnou a krémovou chuť díky kokosovému mléku. Tato polévka je ideální na obědy nebo večeře v chladných dnech.
Ingredience
Polévka
- 400 ml kokosové mléko
- 200 g kuřecí prsa
- 1 ks cibule
- 2 ks Citrónová tráva
- 3 plátky Galanga
- citronová kůra
- 1 ks červená paprika
- 200 g žampiony
- 2 ks červené chilli
Ochucení
- 2 pl rybí omáčka
- 1 ks citron
- 1 kl cukr
Nejnovější letáky
Postup
V velkém hrnci se rozehřeje kokosové mléko a přidají se citrónová tráva, galangal a citrónová kůra.
Kuřecí prsa se nakrájejí na tenké plátky a přidají do hrnce. Vaření pokračuje na středním ohni.
Cibule, paprika a houby se nakrájejí a přidají do hrnce. Polévka se vaří dalších 10 minut, dokud se zelenina neuvaří.
Do polévky se přidají červené chilli a rybí omáčka, šťáva z citronu, cukr. Všechno se dobře promíchá a vaří se ještě několik minut.