Těstoviny s kuřecím masem
Těstoviny s kuřecím masem jsou jednoduchým a rychlým jídlem, které si můžete připravit k obědu nebo večeři.
Ingredience
- 400 g těstovin např penne
- fusilli
- farfalle
- 500 g kuřecích prsou bez kosti a kůže
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 středně velká cibule
- plátky nakrájená na tenké
- 2 stroužky česneku
- nasekané
- 250 ml smetany na vaření nebo více
- 200 g cherry rajčat
- rozpůlených
- 100 g baby špenátu
- Sůl čerstvě mletý černý pepř
- podle chuti
- strouhaný parmazán nebo jiný tvrdý sýr
- podle chuti nepovinné
- nasekaná čerstvá bazalka nebo petržel
- na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Uvařte těstoviny al dente podle návodu na balení. Scedit a nechat stranou.
Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte kuřecí kousky, osolte a opepřete je. Smažte je asi 6-8 minut, než budou zcela propečené a zezlátly. Poté je vyjměte z pánve a dejte stranou.
Na pánvi, na které jste smažili kuře, přidejte trochu více olivového oleje a osmažte cibuli a česnek na středním ohni, dokud nezměknou, asi 3-4 minuty.
Přidejte papriku a cuketu na pánv a smažte dalších 4-5 minut, než zelenina změkne.
Přidejte cherry rajčata a smažte 2 minuty, dokud nezačnou praskat.
Vraťte kuřecí kousky zpět na pánev s zeleninou a přidejte smetanu. Přiveďte směs k varu a poté snižte teplo, nechte jídlo probublávat asi 2 minuty.
Přidejte uvařené těstoviny do pánve s omáčkou, promíchejte, aby byly těstoviny dobře pokryty omáčkou.
Podávejte těstoviny s kuřecím masem na talířích, posypte čerstvou bazalkou nebo jinými bylinkami!